EPic Photo Salon 2022 – Amateur Fotografen Vereniging Epe

EPic Photo Salon 2022

Nadat Rosette Peeters de Salon geopend had, gaf zij het woord aan Jan Aalbers, wethouder van Epe. En hij kwam niet met lege handen want omdat AFV Epe 65 jaar bestaat geeft hij voor ieder jaar dat de club bestaat een euro.

Helaas waren er geen prijswinnaars naar Epe gekomen. De prijzen worden per post naar de winnaars verstuurd. Bij de prijswinnende beelden kwamen twee fotografen vaak in beeld te weten Ursula Bruder uit Duitsland en Alexander Zelinskiy uit Rusland. 

Twee van de drie juryleden die de foto’s beoordeeld hadden waren aanwezig.
Wim Geerts vroeg Francis Nicoll en Theo Bijker om de acht foto’s die AFV Epe had ingestuurd van commentaar te voorzien. Zij vertelden ook hoe zo’n jurering in zijn werk gaat. Per foto krijgen ze 15 seconden de tijd om een beoordeling te geven.
En die kunnen ze achteraf niet meer wijzigen.

Na de lunch gaf Tom Meerman een lezing met als titel “Waarom fotograferen”.
Hij besprak boeken van diverse Nederlandse fotografen die helaas allemaal niet meer in leven zijn. Ook Paul Blanca, die slecht 62 jaar oud geworden is, kwam ter sprake. Paul Blanca maakte vaak schokkende foto’s. Zo liet hij een Mickey Mouse op zijn rug tekenen met een scheermesje en sloeg hij een spijker door zijn hand. Ook de foto waar hij samen met zijn moeder naakt opstaat is bij de meeste mensen wel bekend. Na afloop werden de sprekers bedankt met een flesje wijn.